Art de Zout

Maud Ramaekers

Laatbloeier in de kunst. Afgestudeerd aan de Kunstacademie in Haarlem. Inspiratie is de innerlijke wereld, vertaald naar beeldtaal. Hoopt op ‘ik heb iets in beweging gebracht’ bij de kijker. Maakt zowel 2- als 3-dimensionaal werk. Ambitie is het MoMa. Gebruikt het liefst onconventionele materialen zoals rubber, karton, draden en ander afvalmateriaal. De kwast is vaak een palet of spackmes.

Zelden werkt ze met een plan, Het werk ontvouwt zich tijdens het creatieve proces (instant art), waarbij toeval nooit wordt uitgesloten. Materialen die op haar weg komen, inspireren haar tot nieuwe ideeën, beeldtaal en/of statements. Serendipiteit maakt het spannend en opent nieuwe wegen. 

De rode draad in haar werken gaat vaak over verbinding; insluiting en/of uitsluiting van de mens binnen een steeds meer diffuse wereld.  Maud is niet politiek maar wel sociaal/maatschappelijk geëngageerd. Verbonden zijn is niet alleen een technisch gegeven, maar een verlangen naar wezenlijk contact in een steeds onpersoonlijkere wereld. Echte verbinding verlangt een andere dimensie, een extra stap, van jezelf en de ander, zo ook in de kunst.

insta: @m.art.37@m.art.37@m.art.37@m.art.37

 

 

 

error: Content is protected !!
Scroll naar boven