Art de Zout

DE ZOUT presenteert ‘POP YOUR BIG ART’
Grootse kunst op een unieke rauwe locatie in IJmuiden

In de weekenden van 4 t/m 26 november is de ‘Visserhallen’ in IJmuiden, het podium voor het werk van bijna dertig kunstenaars. Sculpturen, schilderijen, installaties, alles is van XL-formaat en te bewonderen tegen de rauwe achtergrond van deze bijzondere locatie.
 
Na het succes van Pop Your Art in januari 2023 in galerie De Zout werd het tijd voor een nieuw plan; het werd een BIG-editie dankzij de beschikbaarheid van de Visserhallen (die na deze expo definitief de deuren sluit). Iedereen, ongeacht achtergrond, opleiding of leeftijd kreeg de kans om zich in te schrijven en groots uit te pakken op een locatie waar aan ruimte geen gebrek is. Een unieke gelegenheid en uitdaging voor kunstenaars die tijdens Kunstlijn Haarlem ook voor ‘XL’ wilden gaan. 

 Anne Kuiper, Anne Max Marum, Carel Meyjes, Carolien Riem Vis, Caroline van den Bemt, Ems Willems, Evelien Grosheide, Dorine Prins, Eveline Hardeman, Geo Flouris, Gerard Veldman, Ingrid Slaa, José Sierkstra, Lily van Rosmalen, Luna Meis, Maarten de Mink, Marion Boon, Marleen Brand, Maud Ramaekers, Neeltje Mooring, Nelleke Ponsteen, Patrick Buis, Paulina Krijnen, Paulina Poeze, Renée van der Hulst, Ruud Gerzon, Saskia Minoli, Trudy Drost, Veerle Blaauw.

Pop Your Big Art is open op zaterdag en zondag van 13.00-17.30 uur. 
Tijdens Kunstlijn Haarlem (4/5/11/12 november) al open vanaf 11.00 uur.
Locatie: Visserhallen, Duinstraat 4 in IJmuiden, toegang en parkeren is gratis. 
 

Opening nieuwe Expo 

‘Gelaagde Werkelijkheid’ bij De Zout

Niets is wat het lijkt. Betekenis dichten we toe aan dat wat we menen te zien. 
Met de nieuwe expo ‘Gelaagde werkelijkheid’ daagt pop-up De Zout je uit om eens wat uitgebreider stil te staan bij één of meerdere kunstwerken in de galerie. Als je net even langer kijkt, kan er zich een diepere betekenis ontvouwen. Wellicht zie je waar het voor jou over gaat of waar het de kunstenaar om te doen was. “Happy digging”. 
Kunst biedt aan zowel kunstenaar als kijker de mogelijkheid om de zichtbare werkelijkheid op eigen wijze te herscheppen of te zien. Ook op het begrip ‘Gelaagdheid’ is er een verschillende kijk mogelijk. Lagen in relatie tot de kunst en de kunstbeleving kun je letterlijk en figuurlijk opvatten. Toch is er altijd sprake van een historie, een soort van voortbouwen op een laag (verf en/of ervaring) daarvoor of er onder. 
De modernistische kunstenaar László Moholy-Nagy ((1895-1946) stelde dat de ‘gelaagdheid die visueel in een werk wordt uitgedrukt, een metafoor kan zijn voor een manier van kijken door verschillende betekenislagen heen’ en de new media artist Joseph Klibansky schrijft: ‘net zoals de  gelaagdheid in vorm bevat elk kunstwerk ook in overdrachtelijke zin een dubbele bodem’. 
De expositie wordt op zaterdag 23 september om 15.00 uur geopend en is tot 4 december te zien op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 17.00 uur in pop-up galerie De Zout, Grote Houtstraat 149, Haarlem

De Zout is de nieuwe art-hotspot in Haarlem met een sociaal/maatschappelijke houding. De Zout laat zien dat kunst toegankelijk, zichtbaar en betaalbaar is voor iedereen, waar kunst, kunst mag zijn, een beleving, pretentie- en tijdloos! De Zout heeft een eigen pop-up-galerie aan de Grote Houtstraat 149 in Haarlem en is geopend op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

 
error: Content is protected !!
Scroll naar boven