Art de Zout

Ruud Gerzon

Ruud (1958) is van jongsaf aan al in de weer geweest met tekenen en schilderen, op zijn verjaardag vroeg hij het liefst om een mooie doos plakkaatverf of zo’n grote doos kleurpotloden van caran d-ache… Portretten tekenen vond hij het leukste en ook kon hij zich als kind al vastbijten in het natekenen of schilderen van bekende werken van grote meesters zoals “de zaaier” van van Gogh en diverse (bijbelse) taferelen van Rembrandt.

Na zijn loopbaan als jurist bij de overheid heeft hij zijn “jeugdliefde” weer opgepakt. Sinds 2017 heeft hij diverse schilderlessen gevolgd bij onder andere de Zaterdag Ateliers Haarlem en de Kunstacademie Haarlem. Sinds 1 april 2023 is hij toegetreden tot het kunstcollectief.

Gedurende de afgelopen 6 jaren is zijn schilderstijl duidelijk aan het veranderen, zo je wilt losser en vrijer. Niet louter figuratief-realistisch maar inmiddels ook experimenteren met meer non-figuratieve stijlen. Hij is op zoek naar een juiste balans van vlekken, streken, kleurgebruik en vormen, waarbij het  “schitterende toeval” wordt omarmd en ruimte voor verbeelding ontstaat.

Instagram: ruudgerzon_art

error: Content is protected !!
Scroll naar boven